Vakumski kavovar

Vakumski kavovar

Vacuum Pot ili vakumski kavovar je perfektni poklon za ljubitelje pijenja kave. Sam čin pripree kave se menja u ceremonijal koji je u osnovi baziran na zakonima fizike. Vakumski kavovar Vacuum Pot Hario TCA-2 Technica služi za perfektnu pripremu filtrirane kave spojenu sa fantastičkim pogledom, koji povrh svega doživite i kući.
Ukoliko ste zaista zaljubljenik u kavu i želite jedinstveni način pripreme potpuno čiste perfektne filtrirane kave, zaljubićete se u pripremu kave u vakumskom kavovaru ili sifonu za kavu. Zadivite pripremom odlične kave svakoga bilo u restoranu bilo doma. Pogodan za 2 šoljice.

VAKUMSKI KAVOVAR – PRIPREMA KAVE

Zagrevanjem vode u donjoj posudi, gde se voda zahvljaujući širenju penje do gornje staklene posude, gde dolazi do ekstrakcije a smanjenjm plamena na gorioniku se voda opet vraća u donju posudu, bez taloga kave ali sa punim i čistim ukusom.
Donju staklenu posudu napnite vodom i postavite na gorionik sa plamenom. Do posude možete takodje naliti i već vrelu vodu i tim ubrzati ceo proces.
Pri zagrevanju vode u donjoj staklenoj posudi se izdvaja para. Para stvori pritisak, koji polako gura vodu iz donje posude preko cevčice do gornje posude.
U momentu, kada je skoro sva voda u gornjem delu, naspeme ro gornje posude kavu. Količina zavisi na veličini vakumskog kavovara – u slučaju Vakumskog kavovara Vacuum Pot TCA-2 je to približno 2 gr grubo mlevene kave.
Otprilike dva minuta kavu mešamo drvenom varkačom. Nakon toga ugasimo gorionik.
U donjoj posudi se para počne skupljati jer je dalje nezagrevamo i stvara se podpritisak i u posudi se stvara vakum. Kava počnje da teče dole zahvaljujući tome ali bez talogu.
Kavu možemo odmah služiti. Idealno do zagrejanih šolja.
Vakumski kavovar Vacuum Pot TCA-2 Technica od majstora izrade stakla japanske firme Hario, koja je osnovana još 1921 godine i danas nudi celu seriju atraktivnih i alternativnih proizvoda za pripremu kave i čaja. Brend Hario je vrhunski u svojoj oblasti i zato se požete osloniti na preciznu izradu, staklo otporno na toplotu i kvalitetnu izradu metalnih i plastičnih delova.

TEHNIČKI PARAMETRI:
Dimeznije:
širina: 16 cm
dubina 9.5 cm
visina 32 cm, prečnik (gornji deo) 8.7 cm
Zapremina: cca 240ml

Materijal: staklo, metal, plastika
Proizviodjač: Hario
Pakovanje sadrži:
Aparat Vakumski kavovar Vacuum Pot
Pamučni filter
Gorionik na tehnički alkohol (alkohol nije u pakovanju)
Merica za kavu

Cijena: 62 Euro

Nesuzdržavajte se i slobodno nas kontaktujte putem emaila: info@predmetyreklamni.eu .

Team Gifts Service